Friday, 6 December 2013

Hello disember..:)

Dear december..please be nice to me..
dear hujan..jangan turun lebat sampai jdi banjir,nnt susah aku nk pegi keje.. (:
Bulan ni da stat beli barang2 hantaran cikit2..
Smalam aku beli buku..projek d.I.Y baru nak stat wat..kaen da beli cikit..2M kain dapat la ntok 14helai..hundreds to go...hoho smoga aku gigih ntok d.i.y sndiri...

Bebulan aku menyepi kerana xcihat dan kemalasan..heh maafkn patik yer..

Camat pagi kemalasan..;p

Thursday, 19 September 2013

Popia nestum n malaysia day

Hee as always si kura kura ni slalu lmbt wish..hepi malaysia day.16.sept.2013..

Friday, 13 September 2013

I'm gonna be around..

http://www.youtube.com/watch?v=uJP2Bv8aMOY&feature=youtube_gdata_player

Saturday, 7 September 2013

my bedroom furniture dah sampai..!

salam n mownink..
kamis minggu lepas...29hb.ogos iaitu 2 hari sebelum majlis pertunangan kami..akhirnye sampai jgk perabot bilik..
yeeaaapp..suke sgt..:)



sesi pemasangan..lori smpai dalam kul 9.50 malam..dalam kul12.50 baru baru pasang sumee..ouh mengantuk  nunggu dorang ciapkan keje...

ni yg paling aku suka sangat..aku request cermin  besar kt pintu wardrobe..memang cntik sgt mirror+greyglass..sesuai ngn lantai n pintu bilik air..


dan katil n tilam king size ni..tercapai hajat dihati kami..kikiki 

ahaha..si cumel tommy pun  nk menyelit jgk...

#Alhamdulillah....terima kasih Tuhanku.. 
so,semasa majlis pertunangan,sesi sarung cincin untuk aku..kami buat kt dalam bilik..masa abah sarung cincin ntok jojo plk..buat kt luar..

Tuesday, 3 September 2013

31.08.13..my e-day

Alhamdulillah.. selamat suda step pertama..:) trima ksh pd unty2,uncle2,sedara2,jiran2 n kwn2,y byk mmbntu pd hari pertunangan kami..:) ok..lyn jela gmba ni dulu. Huhu nk crita xsmpt...
perasaan?ouh bilee ingtkn en.jojo jer..hati ni plak rase berdebar2 semacam..hahaha!adoi apela aku ni....:p

Tuesday, 20 August 2013

Salam 13 Syawal 1434H..

Salam n hye..! :)
yer sy tau....dah syawal ke13 baru nk wish kan...haiyoyo apelaa..
xpela nk jugakk wish..
thee 
"selamat hari  raya dan salam syawal..
alhamdullillah kita masih diberi peluang bertemu syawal setelah sebulan ramadhan kite berpuasa..:)"
mm ye terpaksa akui..memang agak sibuk kebelakangan ini..mm kenkawan yang blik jejauh pun xsmpat aku nk jmpe..kt kg sebelah pun susah nk jumpe jugak..amboi mengalahkan datuk datin pulak..hahahah..
raya pertama ngn kedua pun aku keje..raya k3 &k4 bru dapat beraya...nk wat cmne..dah tugas kn..
raya k3 baru dapat beraya tul2..kitorang wat open house mase raya k3 aritu..kebanyakan ahli keluarga terdekat lah yg datang..
skang pula masih sibuk,, nak uruskan hal kami bdua pula..sakit kepala dok perah idea ntok buat yang terbaik walaupun mahu bersederhana..harap semua berjalan lancarlah..insyaallah.
Lagi 10 hari nak sambut Hari Merdeka kan..ohho..dan juga insyaallah..lagi 10hari lagi aku & en.jojo akan ditunangkan secara rasminya..waahhaa..hee konon xnk tunang2 ni..nk kawen terus katenyer yela sbb da lame bcinta kan..tp hubungan ni bukan hanya melibatkan dua hati,,tetapi melibatkan dua buah keluarga..kenalah hormat keputusan dan restu orang tua..itulah yang terbaik kan..insyaallah, semoga semua dipermudahkan Allah s.w.t..doakan kebahagiaan kami..:')


Monday, 29 July 2013

Cheesekut oh cheesekut..

Ni hasil kali ke2 aku buat..huu
Tp kali ni aku tambah plain yogurt,walnut n chestnut..sedapp...

Monday, 15 July 2013

demam cheesekut..!

salam n hye awk..!

semalam 14 hb besday abah..yeay hepi besday abah..
kebetulan pulak,skang kn musim demam cheesekut..baru pagi semalam aku terjumpa kt blog2..sume pakat dok try buat cheesekut..aku yang nengok ni..apelagi terliur lerr..tambah2 lagi bulan puasa kan.
semalam jugak pujuk en jojo tlg g belikan cheese kt tesco..ciap beli 2 ketul cheese lg..senang pasni blh wat lagi..hee tenkui dear..
pastu g pasr malam ngn die..abes la dlm 30inggit jgk..balik umh,terus buat cheesekut..
so semalam dengan gigih terus aku buat.menjadik! jadi bebuka puasa ngn cheesekut lah,skali celebrate besday abah..hihi dengan cheesekut je,xde kek..
alhamdulillah sedap,abah n ma suke walaupun kurang manis..aku letak 3sudu besar je susu pekat manis.!mm senang sangat buat cheesekut tu,sbb tu dengan drastik semalam jumpe resipi,ptg semalam tu jugak aku g buat nyer.haha
len kali aku share pic ye,..len kali buat kena tambah 1 bahan lagi and kena maniskan cikit agi..baru lebih cedap asenye..:) :)

Thursday, 11 July 2013

Salam ramadhan..!

Salam n hye..
Org lain semalam lagi wish sambut puasa..aku plk hari ke2 puasa baru terkedek-kedek nk wish..slalu tertinggal train kn..huhuu.. (:
Tapi blum lagi terlambat kn... :D

salam Ramadhan semua..!

Sunday, 7 July 2013

hye july..perabot bilik sy da tempah

Salam
dear blog..

Semalam last day pameran perabot n kelengkapan rumah berdekatan stadium sultan muhammad II..Pameran tu diadakan pada 3 July-6 July..last day die semalam lah..Tahun lepas pun dorang ade buat jgk..thun lepas pun kitorg pegi usha jgk..tp x beli ape..tahun ni baru beli..heee

Ari khamis aku da pegi ngn jojo...tgk2 perabot bilik..die ade berkenan ngan satu set bilik tu..tp over budget la pulak...hrga yg die berkenan tu rm4899...king size punyer..mmgla cntik..tapi...duit jer yang xbape nak cantik kan..huhu
pas bincang2 ngan en.jojo, kitorang pun setuju untuk g beli.Semalam aku g lagi sekali kt pameran tu,tapi ngn mum,die kan keje.pastu survey2..ma pun berkenan jugak set katil yg jojo suke tu...aiyok..aku pun berkenan jgk,tp... -_- mm

Pastu survey2 lg..jumpe laa booth yang kitorg xmasuk ari khamis ritu.katanya harga kilang...murah la cikit dari syarikat laen..pastu tgk katil...set bilik die pun ok n cantik..ma pun berkenan,aku pn berkenan la jgk...bincang2...so jadila kitorang amek..set king..wardrobe 8x8,ade dressing table,side table,bed king size,pastu die bagi free 2 pillow..tawar menawar..dapatlaa 4k..ouh itupun da terlebih budget 1k..patot budger 2500-3000 jer...tp terbeli yg 4k..hihi kerja keras la nk kumpul duit pasni lagi kan..haha..kitorg da bayar deposit 2k semalam..so nnt dalam 3-4weeks dorang akan hantar n siap pasang barang,baru la bayar balance yang 2k lagi tu. Janji dengan syarikat tu nak pakai raya ke2.so harap sangat sebelum raya ni set bilik tu dah ciap blh guna lah.harap sume berjalan lancar,dan wardrobe tu cntik macam yang di request tu jgk..insyaallah :)

Saturday, 22 June 2013

Sabtu ..!

Selamat pagi wahai sabtu yang indah...

Hari ini bersamaan 14 Sha'ban 1434M means dalam 2minggu lagi kita umat islam da nak puasa.waah..

Sila ucapkan alhamdulillah..sebarkan kebaikan walaupun mungkin secubit cuma, namun mampu untuk membuat orang lain menguntum sebuah senyuman.  :) 

Rahmat Allah terlalu besar buat kita. Syukur alhamdulillah setiap hari kita masih diberi nafas dan mampu menghirup nyaman udara pagi dan masih dapat melihat alam ciptaanNya dengan sepasang mata yang indah. 

Dengan iringan doa dari hati yang ikhlas,semoga Allah memudahkan jalan kebahagiaan buat kita semua..amin.

Terima kasih wahai Tuhanku.!

Thursday, 13 June 2013

Majlis tilawah alquran peringkat jknk 2013

Alhamdulillah event da selesai...setelah 2minggu lebey bpenat lelah..now no more nightmare..hahah..tp terkilan,sbb xsmpat nk amek gmba byk2 smalam sekitar majlis berlangsung..mm..
By da way, time kasih to pengarah hos. Pasir Mas.,sebab sudi jemput aku ke cana ntok jd emcee..pastu plk bg adiah buku sorang satu kitorg semalam..hehee
Die mmg sgt menjaga kebajikan org bawahan die.seorang bOs yg sgt blh diharap.bertuah org kt HPM.wlaupn sblum tlibt,byk cite menakutkan yg aku dgr,seorang bos yg garang, semua nk perfect,cerewet...tp semua tu sbnrnya xde la menakutkn sgt.ahaha..tp siyes..dr pg smpai ptg sepanjang mjlis, dada aku asek bdebar..yea betul..spnjng mjlis berlangsung aku bdebar2..dlm aircond pn msh blh berpeluh,takot tslah ucapan..ouhh..
Anyway,sebenarnya aku pun sangat2 terhutang budi pada en.jojo,sebab...dia da banyaaak sgt tolong aku buatkan ulasan ayat quran ntok dibaca semasa aku jd pengulas..heheh..sanggup bersengkang mata sampai kul3-4 pagi buatkan huraian ayat,trima kasih daun keladi,len kali tolong lagi yer papa :)..
alhamdulillah sume da bjaya..
yeayy..!

Saturday, 27 April 2013

demam gwiyomi?

Hye all..
Sekarang ni macam2 demam ade..macam virus pulak berjangkit2..skang pulak femes amos dengan gwiyomi kan..aku pun xtau sangat lagu ker style tarian ker ape..
heheh sebab memang xpenah tengak kt youtube pun..

Tetibakan semalam mase aku kuar beli barang dapo ngn jojo..die yang biasa muka cam serius ckit..tetiba nyanyi2 smbil wat aksi cute gwiyomi..tetiba jerk die ber'gwiyomi' smbil drive..ternganya ternganga aku tengOk...dengan aksi tangan sebelah pegang stereng kereta, sebelah lagi tangan die wat gwiyomi sambil kepala pun melentok2  kiri kanan..! pastu ciap wat muka ala2 cumel lagi...
HahAhah.. :D atOii kelakar jer....pndai jugak die bergiyomi eh..
haila sampai en.jojo pun blh berjangkit jugak tuh..xbley blah..
kelakar sangat die wat mcm tu..so arini aku pun try la search kt youtube pasal gwiyomi giyomi nih...

ahaha ouh jum layan jelah...

Emas murah..;)

Salam n hye... ;)

Buzy yg melanda 2 3 menjak ni memaksa aku ntok xsempat nak update blog..huuh..'_'

2minggu yang sudah aku kena jadi Mc  ntok majlis makan malam mesra bagi menyambut tetamu dari jkn N.9 & jkn melaka bergandingan ngan kak sheina..
minggu lepas pula bonda tersayang kena minor operation ntok buang selaput mata..mm semoga bonda ku tersayang ini cepat sembuh...semua kerja2 kat rumah skarang  anakanda tunggal ni lah yang amek alih..huhuh..
minggu lepas jugak sibuk practice kior..sejak masuk team kior ni lagi la aku tambah bz..adoi..
khamis ritu kena g  present kior di pondok darul hanan sempena kempen ape ntah..esok n lusa akan ke hos. pasir mas pula ntok bengkel KIK.
mummyy...penat nyer...malam esok pula kena buat persembahan kior lagi ntok mjlis makan malam..naseb baik aku da tolak jadi mc ntok malam tu..klo x,comfirm sgt letih..

Oouh lupekan kepenatan tu..
skang kan musim harga emas jatuhh...emas murah..emas murah..
Waaahh.. bling bling bling mataku...$_$ terus kepenatan itu hilang..wakakaa..
2-3 minggu lepas hrga emas merudum jatuh mcam 3tahun kebelakang..knpa harga merudum macam ni sekali..bile lah aku blh jual amprecious unit trust aku tuh..?huh

Mm tp, heheh untung sape beli emas skang kan..tp harini harga mcm da naek cikit la.marilah amek kesempatan ni beli emas ye kenkawan..aku pn da beli seutas gelang tangan minggu lepas..hehe trima kasiihh ntok en.jojo yg terchenta..:)
tapi gelang tu xleh pakai skang.. :( kena simpan dulu, sebab gelang tu sebenarnya ntok akad nikah nanti..hmm jgn salah phm, mmg kami kawen lambat lagi,tp kami beli awal sebab harga emas skang kan murah..so x rugi.,untung kann..:) gambar gelang xleh tunjuk lg tau.nnti jadi basi plk die kan..huhuh tunggu lah nnt ye.. ;p

Mase aku beli minggu lepas harga rm370  ntok serial, berat tu dalam hrga org kelantan jual.klo rega dlm gram pulak dlm rm136.10 segram..gelang tangan aku yang beli tu dlm berat 14.85 gram je..pastu tambah kos upah lagi..dalam rm190 jgk upah die..so dlm rm????..kirela sendiri..huhu kira murah sangat lah tu klo dibandingkan mase tahun 2011 tau..
mase tahun 2011 aku ade beli gelang yg 10gm pn rm1802..skang yg 10gm hrga dlm lebey kurang rm1500-16++ jer..ouh murah nyer,,perrghh beza harga dalam 200 tu..

Thursday, 4 April 2013

Kami pasti akan menyusul...

Saya syg nenda..sgt2..
Aku mmg rapat ngn arwah mektok..
Dn aku tau aku cucu kesayangan die.n sorg lg kesayangan die kupu2 aku muriana..tp die jrang blik kg..tp akula yg plg rapt sebab slalu ada ngn mektok..
Mase mektok cihat dulu,die pnh g mekah..dan dlm ramai2 ank cucu,,mektok belikn baju jubah ntok aku..dan muriana..:')
Mase mektok da tlantar sakit..
Aku slalu potongkn kuku mektok ble da pnjng..
Pkaikan mektok bedak..hiaskn mektok cntik2..wangi2..oleskn ckit gincu..pastu mektok senyum..suh panggilkn ayah tok..ayah tok datang,snyum..
bork ngn mektok..
Ayahtok puji2 mektok ckp mektok cntik..
pastu cium pp mektok..
lagila mektok happy..:')
Dulu mase aku keje jauh..mektok selalu tnye ma bile aku nk blik..
Dan selalunye,mektok slalu dpt rase..sblum aku blik kg,msti mektok dah citer kt ma..katenya,"malam tadi mek mimpi kak long blik..bile klong nk blik?mek rse k.long nk blik ni.." dan itulah yg blaku..esok pagi nye aku smpai kg,aku akn singgh umh tok.tu satu kewajipan...dan ble blk je trus aku akan pegi bilik mektok salam n peluk cium die..then dengan happy die akn citer kt aku,"mlm td mek mimpi k.long blik.btulla mek mimpi tu..k.long blk snggh..":')
Mektok..dah xade..takdir Allah s.w.t telah tersurat..jam 8.30 pagi mektok menghembuskn nafas terakhirnye..terkilan aku xde kt sisi die mase tu..sbb mlm tu aku teman tok..tido2 ayam kt sebelah mektok..smpaila kul5.30 pagi..aku bangun n blik umh sbb ngntok sgt2..pagi tu spupu n pkcik aku call pn aku xsedar langsung..ma yg kjutkn..ma nanges dpn aku..ckp mektok dah xade...:'(
Trus kmi bciap pegi umh tok..
Segala2 lancar sgt..kul12 tghhari jenazah mektok da selamat dbwk ke kubur..

Sunday, 31 March 2013

what a ? day..

Salam n hye...!
Hari ni saya bersedih..tetapi ade juga berita yg buat saya gembira..

Hari ni rase penat x cukup tido..malam td tido sebelah mektok..aku doakan mektok sembuh..walau x spt sedia kala,tp cukup ntuk buat dia msh mampu tersenyum taktala aku datang menjenguk dan suapkn dia mamam..

Ya Allah,sembuhkan mektok...
aku harap dia masih tetap ada ntuk terus menemani hari2 aku ..
dan mendoakan hidupku..amin.
Namun aku sedar, mektok makin uzur sgt... :(
Tuhan yg lebih mengetahui segala ketetapan yang terbaik ntuk mektok..:'(

Hari ni juga aku rase gumbira..syukur rasenye ayat yang lebih sesuai..kenapa..?mm..nnt lah pada hari yg sesuai aku coretkan ceritanya ya..
Hari ni juga hari lahir sepupu lelaki ku aka abang susuan ku..Elo..
Happy blast bday my dear brother..may Allah s.w.t murahkan rezeki dan jumpekan kamu ngn jodoh yg plg terbaik..;)

Monday, 25 February 2013

Hurm..

Hye..salam korang..>'_<bedebar ase hati..sabtu ni nak g sabak bernam...waah..tp,nk g ni kena fly sowang2..takotnyee dah lame x jln jauh snsorng..aduhh..cmne la nnt..aku ni dah la jenis yg cpt cemas n cuak..demi nk tgk my fwen awin naek pelamin,,aku kena brani jgk...esok ade bengkel Kik 2 hari kt hos tanah merah..arini pun da kena perah idea ntok prepare esok punye..arghh..-_-

Tuesday, 12 February 2013

Tuesday, 5 February 2013

Vco aka minyak kelapa dara

Review vco..
Almost a month I try dis..vco from catalyst..aku try yg softgel,senang trus telan..klo yg jenis cecair tu wekk jugak rasenye nk telan an..arini aku da mamam ni ntok botol yg ke2..hope dis supplement is goOd  for me..wat mase ni mmg xnmpk ketara lg perbezaan die..yelah baru 1 botl kn..tp aku perasan rmbut aku yg ni makin rse soft je..parut kt tgn y kena gigit ngn kerengga pun da mkin pudar..dan kulit tangan pun nmpk lbih lembap..mm xtau lah klo perasan aku jek..!hahaa..
Eh tp ye siyes betul tau..mmg kulit lebih lmbap..aku xtipu..
Kenkwan..korng pun patut cuba..hee..ni bkn kes nk promote ke ape tau..dan aku bkn dealer pun..bli kt butik jgk..juz based on my exprience hohO..
;p

Sunday, 3 February 2013

KIK 1st bengkel..

Salam ...Waoo baru abes bngkel kik selama 3hari,,27-29hb jan..da byk ari dok peram dlm draft..arini baru publish..Yeah februari msh ade..dan bengkel kik juga akan ada dan every month akan sibuk lah aku,tahun ni bengkel ade kelainan dari tahun sebelum2 ni sebab setiap bulan kite akan ke hospital2 yg laen..kiranya x bosan lah kan asek ke tempat yg sama kn.feb ni xtau lagi akan kemana...mmm..mampukah..?
1st day bengkel ari ahad lepas, abes je bengkel kik tu,en jojo amek aku kt hos pasir mas dan kite g mamam mee udang kt kdai pokman pasir mas..aummm cedapnye udang..>..< huhu..langgar pntang lagi,tapi awl2 lagi kite da sedia ubat allergic..heheh..

spread love..

"Life is like a rainbow.. filled with different colour.."
So when u are happy..
try to spread ur happiness to others..
and pray for its continuation...:)



Wednesday, 30 January 2013

Meet my new cousin..

Kenalkan si cumel ni..hee
Baru jp tadi aku g melawat kat wad bersalin..pipi die sgguh gebu..lembut sangaaatttt...haii xpuas aku tiom2 die....geraam..i feel something deep inside me..mm perasaan nak jadi seorang ibu membuak2x....(: hihi xmalu...:p

Saturday, 26 January 2013

bidaah hari perkahwinan..?

 

"Aku belum melaluinya..dan aku berdoa kami boleh terhindar dari rentak ini..insyaAllah..amin"
~yang penting kehidupan selepas pernikahan..bak kata ustaz..hurm..

Monday, 7 January 2013

AJL..

Salam n hye...!

ehem..tahniah aizat menang nyanyi lagu yuna semalam..
tp penyanyi lagu "teman pengganti"..black tu,ensem n sweet je malam tadi..!
heeh bkn saje2 nak puji,tp muka die memang nampak lain tau..kan,. korang prasan x?
en.jojo ckp.."alaa mekap lettew..xkanla xmekap", 
Ek tp xnampak cam sebelom2 ni la klo die pkai bedak pun mlm td..huu
walaupun tone kulit die masih gelap, tapi muka dia nampak clean..
haha..=..=

Friday, 4 January 2013

Circle.

Bak kata orang tua-tua..buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sesekali..mungkin tahun lepas tahun kamu mengenakan dan fitnahkn hidup sy,kamu gundahkan hati dan buat sy menangis..tp tahun ni pula Tuhan balas balik pd kamu..mungkin kesusahan yang kita alami tidak sama..tp itu sudah cukup buktinya yang dunia ini berputar di atas paksi dengan penuh keadilan..kesabaran sy berbalas..hidup ini indah kan..kan..?

Peace..-_-

Dear january..

~Life is like a camera..focus on whats important..~

Wednesday, 2 January 2013

Makin brharta makin x cukup harta kan..

Mm alahai...
kenapa perlu ade manusia yang tamak..yang sentiasa xcukup dengan rezeki yang diberi??


Sy faham perasaan kamu..harta dunia mmg xkan penah cukup kan..
kasihan kamu..
xpelah..abaikan je..

Sy takot dengan balasan Tuhan di akhirat..
Biar kami sekeluarga hidup sederhana tanpa perlu tamakkan semua itu. Walau kami miskin,namun kami tidak meminta2.
Setiap rezeki Allah yang tentukan walaupun untuk seketul gula..(erk yeke seketul gula?) Bersyukurlah..
Hidup ini sementara,sementara menanti hari untuk di jemput pulang ke cana..

-___-

Tuesday, 1 January 2013

Hepi beSday mOm..! & hePi new year 2013!

Salam n morninkkk...

Hepi birthday mummy..!i luv u soo much..
i'm so grateful dat I have u as a mother.it's truly a blessing from God..:')
nnt ptg ni i'll go n get u something special..

And celamat taun baru korang...ape azam taun baru..?
semoga kite mnjadi insan yg lebih baik..
murah rejeki dan insyaallah tahun ni jika diizinkan Allah s.w.t,aku dan dia dapat disatukan dlm ikatan yg halal..amin,~impian kami since 2009..hohO..nk wat cmne kite cuma mrancang..namun segala ketentuan adalah ditangan Allah kan..:')